Solliciteer nu voor een plek in het 90ste bestuur van Res Publica!

Na een actief verenigingsjaar komt het begin van het academisch jaar 2018-2019 alweer in zicht. Het 89ste bestuur van Res Publica is daarom op zoek naar vijf (aankomende) masterstudenten Staats- en Bestuursrecht die met enthousiasme de traditie van kennisoverdracht, verdieping en gezelligheid in verenigingsverband willen voortzetten.

Als bestuurslid van Res Publica zal je je een jaar lang inzetten voor alle geïnteresseerden in Staats- en Bestuursrecht. Je hebt binnen het bestuur je eigen taken, maar daarnaast is het belangrijk dat je je bestuursgenoten ondersteunt waar nodig. Hieronder staan de verschillende bestuursfuncties omschreven:

PraesesAls praeses van Res Publica ben je, samen met je bestuursgenoten, het visitekaartje van de vereniging. Daarnaast zorg je dat alle werkzaamheden soepel verlopen en de andere bestuursleden hun taken goed kunnen uitvoeren. Het is belangrijk dat de praeses ervoor zorgt dat alles blijft draaien, overzicht houdt en indien nodig controle en ondersteuning biedt.

Ab actis: De ab actis is verantwoordelijk voor de communicatie en administratie binnen de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de social media en het versturen van de nieuwsbrief. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie, houd je de mail bij en zorg je ervoor dat er duidelijke notulen zijn van de vergaderingen. 

Quaestor: De quaestor is aan het begin van het studiejaar verantwoordelijk voor de acquisitie en zorgt, in overleg met de rest van het bestuur, voor een financieel beleid. Daarnaast zorgt de quaestor gedurende het bestuursjaar voor het beheer van de financiën en houdt een administratie bij. 

Assessor ActiviteitenAls assessor activiteiten van Res Publica houdt je je bezig met het organiseren van alle activiteiten. Zo organiseer je kantoorbezoeken en bezoeken aan verschillende instanties, maar ook lezingen, de jaarlijkse carrièredag, een symposium en borrels. Je hebt hierbij nauw contact met professionals. Bovendien ben je voorzitter van de Forumcommissie.

Assessor Reis: Natuurlijk ben je als assessor reis verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse studiereis. Je vormt aan het begin van het collegejaar je eigen reiscommissie en plant vervolgens met hen de gehele reis. Daarnaast zal je aan het begin van het collegejaar de ab actis ondersteunen bij zijn/haar taken.

Is een van bovenstaande functies iets voor jou? Stuur dan voor 10 september 2018 je cv en een (korte) motivatiebrief naar respub@law.leidenuniv.nl. Mocht je meer informatie willen over een bestuursjaar bij Res Publica kan je ook contact opnemen met het huidig bestuur via bovenstaand email adres.