Jonge VAR – 9 november 2018

Ieder jaar verschijnen van de hand van een aantal jonge juristen preadviezen over een actueel bestuursrechtelijk onderwerp; de preadviezen van de Jonge VAR. In 2018 staat het onderwerp feitelijk leidinggeven en bestraffende sancties in het bestuursrecht bij samenwerkingsverbanden centraal. Op 9 november aanstaande organiseert de Jonge VAR een middag over dit onderwerp. Olivier Dusée (Docent bij het vak ILS Rechtshandhaving en werkzaam bij de ACM) en Manon van Overbeek (ACM), Tim Bleeker (UU), Mark Hornman (VU) en Jakoline Winkels en Monique van der Linden (Stibbe) behandelen dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven en laten zich daarbij (onder meer) inspireren door het strafrecht. Daarnaast gaan zij graag in debat over hun preadviezen.
Het belooft een interessante middag te worden over een onderwerp wat een deel van de masterstudenten bij het vak ILS Rechtshandhaving in het papertraject heeft behandeld.

Aanmelden kan via de website van de Vereniging voor bestuursrecht.

Wil je hier een certificaatpunt mee verdienen? Meld je dan ook aan bij Res Publica door een mailtje te sturen naar respub@law.leidenuniv.nl .